algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Tirme assegura que l'abocador de Son Reus podrà absorbir el fems de Calvià

«La situació és greu, però almenys el pla director ja avança», segons Àngel Fernández

Àngel Fernández, gerent de Tirme, ha declarat a Diari de Balears que l'abocador de Son Reus podrà absorbir el volum de residus que fins ara rebia el dipòsit de ses Barraques, a Calvià, que serà tancat durant la propera primavera.

La Conselleria de Medi Ambient reconeix que l'any 2000 serà el més difícil de la història pel que fa a la gestió de residus, ja que l'abocador de Calvià tancarà i les plantes de tractament (triatge i compostatge) previstes a Son Reus no seran encara operatives.

Segons Fernández, «la situació és greu, però almenys és positiu que l'Administració es decideixi a dur endavant un pla director de residus. El tancament de l'abocador de ses Barraques, evidentment, no altera el total de fems produït, però els residus que abans es repartien en dos abocadors a partir de l'any que ve aniran sols a un. Afortunadament, l'abocador de Son Reus té capacitat per absorbir tot allò que anteriorment anava a ses Barraques, però en lloc de rebre 600 tones diàries de fems, en rebrem 800».

El gerent de Tirme considera que «aquesta és una decisió racional que respecta la normativa europea, que aposta per donar prioritat a la disminució de la producció de residus i anar augmentant paulatinament el reciclatge i la reutilització amb l'objectiu d'un paper cada vegada menys protagonista de la incineració».

Així mateix, Àngel Fernández valora positivament que la Conselleria de Medi Ambient i el Consell tenguin prevista una reserva de terrenys veïns a Son Reus que pertanyen a Bunyola i Marratxí: «Si l'Ajuntament de Palma continua posant entrebancs a la disponibilitat dels seus terrenys, em sembla una bona estratègia cercar altres espais aprofitables».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris