lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El Consolat decideix destinar suports urgents per al devastat Timor Oriental

Una delegació d'aquest país s'entrevistà ahir amb el president de l'Executiu balear

El Govern balear i el Fons Mallorquí de Solidaritat aportaran una ajuda econòmica d'urgència a Timor Lorosae, devastada per les milícies controlades pels militars d'Indonèsia. Així s'ha decidit després que una delegació per Timor Est encapçalada per Henrique Jerónimo, membre de la Comissió Jurisdicional del Consell Nacional de la Resistència Timoresa s'entrevistàs ahir amb les diferents institucions responsables de les Illes. La delegació va ser rebuda en audiència pel president de l'Executiu Balear, Francesc Antich i el batle de Palma, Joan Fageda.

La directora general de Cooperació del Govern balear, Assumpta Gorrias, afirmà que el Govern aportarà per enguany deu milions de pessetes que s'invertiran en un projecte elaborat per la delegació per Timor. Gorrias va pronosticar més contactes amb aquesta delegació amb vista al futur i oferí la seva col·laboració solidària per al proper any. Amb el mateix tarannà es va mostrar Catalina Socias, gerent del Fons Mallorquí de Solidaritat, entitat que destinarà per via d'urgència dos milions de pessetes d'ajuda a Timor «ja que enguany ja no tenim pressupost per res més», es justificà.

Socias animà, però, la delegació per Timor que presentin per a l'any que ve al Fons Mallorquí un projecte solidari per a aquesta població. La visita de la delegació de Timor no va tenir ahir únicament una transcendència política. Representants socials varen expressar la solidaritat cap a aquest castigat poble. A les 18.30 hores es va organitzar una concentració per Timor a la plaça Major de Palma en què varen participar membres de diferentes partits polítics com Rosa Estaràs i Cecili Buele. La concentració va concloure amb una marxa a peu fins a la Casa de Cultura del Govern, on després va tenir lloc una conferència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris