nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Els trasplantaments de ronyó es tripliquen respecte del 1998

Per setembre ja se n'havien fets trenta, davant els deu de l'any passat

La quantitat de trasplantaments de ronyó a les Balears des del passat mes de gener ja triplica les intervencions efectuades al llarg de tot l'any passat. Així ho posà de relleu ahir Manuela de la Vega, presidenta de l'Associació per la lluita contra les malalties renals, ALCER.

Tot i que cal recordar que quant a aquestes intervencions, el 1998 fou el pitjor de tota la dècada i sols se n'arribaren a realitzar deu, al mes de setembre ja se n'havien dut a terme trenta. Aquest notable increment ha estat destacat per De la Vega com a molt positiu i encoratjador per al futur.

Això no obstant, esmentà la necessitat que l'Insalud faciliti, almanco als complexos hospitaris que disposen d'una major capacitat, la possibilitat de poder extreure aquests òrgans vitals. Fins aleshores tan sols Son Dureta compta amb un centre d'extracció d'òrgans, i és l'únic que pot dur a terme aquestes intervencions de tota la Comunitat, ja que per poder realitzatr el trasplantament la persona ha de morir dins del centre hospitalari. Si ja hi entra cadàver, els seus òrgans no tenen validesa per a una posterior reimplantació.

De la Vega considera que els centres d'extracció d'òrgans haurien de ser comuns a tots els hospitals Balears, ja que d'ells depenen altres vides humanes, però considera d'extrema gravetat que un centre de nova construcció com és l'hospital comarcal de Manacor no compti amb aquest servei habilitat.

Des d'ALCER, es manifesta que d'anys ençà es lluita per aconseguir que l'Insalud estandarditzi aquests centres d'extracció, però fins a hores d'ara tot ha estat silenci.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris