nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Spanair accedirà a Condor & Neckermann a través de l'aliança amb Lufthansa

L'aerolínia reforçarà la seva flota amb 45 avions i la compra de Mallorca Bus

La xàrter Spanair (grup Marsans), amb seu a Palma, signà ahir a Madrid un acord de «col·laboració global» amb l'aerolínia Lufthansa (LH) que li obrirà les portes del majorista alemany Condor&Neckermann (C&N) "el grup turístic d'LH i la cadena minorista Karstadt (Condor és la companyia xàrter d'LH); a més, és un dels gegants alemanys que duu un major volum de turisme centreuropeu a les Illes i, fins ara, opera amb Iberostar (empresa del mallorquí Miquel Fluxà)".

Per fer front als nous reptes d'aquesta aliança, Spanair reforçarà la seva actual flota de 32 aeronaus, amb 45 avions Airbus més, cosa que suposarà una inversió superior als 357.000 milions de pessetes. A més, l'empresa de transport d'Spanair, Trapsa, signarà la setmana vinent l'adquisició de l'empresa d'autocars Mallorca Bus "uns 130 autocars" per 1.600 o 1.700 milions.

Amb aquesta unió, segons explicaren Gonzalo Pascual i Jürgen Weber, presidents d'Spanair i LH respectivament, ambdues companyies operaran amb «tots els seus vols en codi compartit» i oferiran 215 vols setmanals entre Alemanya i l'Estat espanyol, dels quals 28 seran coberts per avions d'Spanair i la resta per LH.El manteniment de la flota d'Spanair per la filial Lufthansa Technik serà per un import de 40.000 milions en 10 anys. La col·laboració també s'estendrà al càtering, a la formació de pilots i al turisme.

La participació conjunta en el negoci turístic «està oberta a totes les possibilitats, ja que es cerca l'acord òptim i intel·ligent», remarcà Pascual. Ambdós presidents remarcaren que «Spanair i Condor es complementaran». Així, Weber ressenyà que «Spanair durà turistes per a C&N»; i, a més, s'ha d'afegir que el majorista alemany vol adquirir nou hotels a les Illes, expansió que es podria realitzar a través de la societat hotelera Hotetur, utilitzada per a aquests assumptes pel grup Marsans. Això, «pot provocar moltes sinèrgies, si reunim les forces de C&N i Spanair», digué el president d'LH.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris