algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Costa afirma que l'anul·lació del decret d'interins salva «l'amenaça a les llibertats

Rebutjà valorar les diferències entre docents i funcionaris de la resta de conselleries

81904

El conseller Josep Maria Costa, i Jaume Colom, director general de Funció Pública.

T.Ayuga.

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears que anul·là el decret d'interins aprovat pel Govern de Jaume Matas 12 dies abans de les eleccions «refrenda en termes jurídics les nostres intencions polítiques», afirmà ahir el conseller d'Interior, Josep Maria Costa. Així mateix, indicà que «amb la sentència queda provat que les llibertats fonamentals estaven amenaçades» i que la política del PP es basava «en criteris clientelars i partidistes».

El TSJB considerà que aquesta normativa heretada del PP, que «blindava» els interins durant sis anys en puntuar principalment l'antiguitat, «provocà un tracte de favor per l'única raó de l'existència d'un període previ de serveis administratius», la qual cosa «està desvinculada de qualsevol finalitat constitucionalment legítima, és arbitrària i incompatible amb els principis de mèrit i capacitat».

Costa, que qualificà la sentència de l'alt tribunal de «molt dura i explícita», felicità els sindicats que varen recórrer el decret (CCOO i UGT) «per defensar els drets dels treballadors».

La decisió de la Sala del Contenciós del TSJB critica el fet que l'anterior Govern de Jaume Matas «ignoràs l'informe contrari del Consell Consultiu», que establí que «la bossa d'interins vulnera els principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, a més de conculcar la legislació bàsica de l'Estat en matèria de Funció Pública i la pròpia Llei de la Comunitat Autònoma».

El Govern del PP justificà el decret assenyanlant que «aquesta administració no pot deixar de ser sensible als perjudicis que la situació d'interinitat ocasiona a aquest col·lectiu» i per això donà «una situació d'estabilitat relativa», argument que ha estat fulminat pel TSJB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris