muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Barraquer: «Les pantalles d'ordinador no tenen perquè fer mal a la visió»

En condicions idònies, compara el seu ús perllongat amb l'escriptura o la lectura

Joaquim Barraquer, director del prestigiós Centre d'Oftalmologia Barraquer, destacà ahir a Palma que l'exposició continuada a les pantalles d'ordinador no té perquè tenir efectes negatius sobre la visió. L'argumentació del doctor es basa en què la pantalla no irrita excessivament la vista, sempre que al lloc que s'ubiqui es donin les condicions idònies de lluminositat i l'ambient no estigui contaminat per fums o altres substàncies. Per Barraquer, les repercussions de l'ús d'aquests tipus de pantalles s'assembla a les de la lectura o l'escriptura i no tenen perquè anar més enllà.

D'altra banda, el catedràtic de cirurgia ocular de la Universitat Autònoma de Barcelona destacà els importants avenços en la investigació de les patologies visuals que s'estan duent a terme ja de temps ençà. Quant al seu equip, manifestà que està centrat en un projecte per millorar la cirurgia de les denominades cataractes. Aquest versa en la possibilitat d'aspirar-la mitjançant uns minúscula incisió, en lloc de treure-la i posar un cristal·lí. A dins de l'espai al qual hi havia la cataracta es deixa un gel que impedeixi que torni a formar-se.

Pel que fa a la miopia, Barraquer destacà diferents solucions quirúrgiques. Aquest defecte de la graduació ocular afecta una part important de la població. L'ull de la persona que la pateix té una longitud major del normal provocant que les imatges, en especial les més llunyanes, siguin percebudes de manera boirosa.

Tradicionalment la miopia s'ha corregit mitjançant l'ús d'ulleres o lents de contacte que ofereixen bones solucions. Això no obstant, existeixen dues tècniques quirúrgiques per a la seva eradicació. La primera d'elles és la implantació de lents precristal·lines que consisteix a col·locar una lent a l'interior de l'ull, situant-la darrere l'iris i centrada a la pupila. Aquesta intervenció requereix només un postoperatori normal, i a les poques hores el pacient se'n pot anar a casa seva sense necessitat de tornar a emprar ulleres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris