algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Els veïns de Valldemossa encalcen uns lladres que robaren a la casa de la beata

Un gran desplegament policíac i popular acabà amb l'arrest d'una delinqüent

Una vintena de veïns de Valldemossa encalçaren ahir dematí, en companyia de tots els efectius policíacs disponibles a la zona, una colla de lladregots que moments abans havien entrat a robar a la casa de la beata Santa Catalina Thomàs de la localitat.

Una dona que resideix al carrer Rectoria del municipi s'adonà en sortir de ca seva que les portes de la casa natal de la Beata havien estat forçades, i en guaitar dins l'immoble veié tres persones que es trobaven a l'interior en actitud sospitosa. La dona, amb la mosca rere l'orella, els interrogà per saber què hi feien.

Els lladregots hi justificaren la seva presència dient que resaven, però l'aspecte físic dels suposats devots va fer desconfiar la dona, que marxà de seguida a donar avís al personal de l'Ajuntament. Just darrere la veïna sortiren de la casa els sospitosos, que marxaren de manera apressada amb la caixa de captació d'almoines.

Els fets varen ser comunicats a la Policia Local, que efectuà una primera batuda per la zona en companyia d'aquesta senyora que resultà amb la localització de la delinqüent que acompanyava els altres dos malfactors. Aquesta va ser arrestada d'immediat, i la notícia va córrer a una velocitat de vertígen per tot el poble.

Atesa la gran devoció que la «beateta» desperta al municipi, ràpidament hi hagué un estol de veïns indignats per la feta cercant els lladregots encara fugitius per tot el poble, que foren finalment trobats dins un vehicle quan es disposaven a escapar. Un agent de la Policia Local del municipi, en compliment de la seva tasca, s'adreçà als ocupants del turisme perquè s'aturassin.

Aquests, lluny de fer cas, atropellaren el funcionari amb el cotxe, que era robat i tenia el pont fet, i l'arrossegaren durant una vintena de metres. Això provocà lesions al policia de caràcter lleu. Després de rodar a gran velocitat uns 300 metres els delinqüents se sortiren de la via i continuaren la seva embogida cursa muntanya amunt.

Els valldemossins que es mobilitzaren, un gran nombre d'efectius de la Guàrdia Civil i tots els policies locals que hi havia al lloc, inclòs el que resultà ferit, els partiren al darrere, però no aconseguiren agafar-los ja que els malfactors corrien més de pressa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris