algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La ciutat protagonitza el setè volum de la «Guia dels pobles de Mallorca»

La presidenta del Consell i el batle presenten avui el llibre a Can Torró

El municipi d'Alcúdia és el protagonista del setè exemplar de la Guia dels Pobles de Mallorca que avui vespre, a partir de les set, serà presentada en societat a la biblioteca de Can Torró. Aquesta col·lecció és editada pel Grup Serra amb la col·laboració del Consell Insular de Mallorca.

L'acte comptarà amb la destacada presencia de la presidenta del Consell Insular, Maria Antònia Munar, a la qual acompanyaran el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, així com la directora de publicitat i vendes del Grup Serra, Carme Serra, i la coordinadora de la col·lecció, Margalida Tur.

No hi faltaran tampoc els dos autors de la guia Antoni Ordines i Margalida Castells.
L'obra suposa un breu però molt complet recull d'informació geogràfica, històrica, patrimonial i cultural d'Alcúdia.
En l'aspecte purament geogràfic, del qual s'ha encarregat Antoni Ordines, a més d'una descripció acurada del terme es fa un especial incís en el profund canvi demogràfic experimentat per una ciutat que en només quinze anys ha duplicat la seva població, passant als més de 10.200 habitants actuals.

Pel que fa a l'aspecte històric, destaca la ressenya dedicada a les ruïnes de la ciutat romana de Pol·lèntia, però sense oblidar altres capítols de la història alcudienca. També es proposa la realització d'un ampli itinerari pel nucli històric de la ciutat que ha experimentat un notable embelliment durant els darrers anys. No es descuida tampoc la part rústica amb les principals possessions.

La guia, com la resta de volums de la col·lecció, es caracteritza per una curada edició i també per la gran qualitat de les fotografies que s'hi utilitzen i que en aquest cas han estat realitzades per Gabriel Munar.

L'exemplar de la guia corresponent a Alcúdia es podrà adquirir a partir de demà, conjuntament amb les edicions del Diari de Balears i d'Ultima Hora, per un preu total de 500 pessetes.

El següent exemplar en ser editat serà el de Sant Llorenç que continuarà una llista en la qual ja es troben Santa Eugènia, Inca, Algaida, Alaró, Muro i Ses Salines.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris