algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Detectats abocaments il·legals a l'àrea protegida de Son Forté

L'Ajuntament iniciarà un expedient sancionador i precintarà l'abocador

La gravera de Son Forté, situada a la finca de Son Fortesa d'Artà i catalogada com a Àrea Rural d'Interès Paisatgístic (Arip), s'està utilitzant com abocador il·legal, tot i que l'empresa Bellpuig SA va rebre una ordre de paralització d'aquestes activitats per part de l'Ajuntament d'Artà.

La resolució d'ordenar el cessament dels vessaments es va prendre el passat dia 23 d'agost, en sessió plenària, argumentant que l'empresa «no compta amb cap tipus d'autorització, i atès que no s'ha tramitat en aquest Ajuntament el corresponent expedient d'activitats classificades ni l'estudi d'impacte ambiental per poder dur a terme els abocaments». Així i tot, ahir es va poder comprovar com un camió estava realitzant abocaments de diferents tipus de residus fent cas omís a l'ordre municipal.

El portaveu d'EU-Els Verds, Julen Adrián, va tramitar el passat dia 31 d'agost una denúncia davant la Patrulla del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil, sobre els abocaments il·legals de residus urbans a la gravera de Son Forté anunciant que aquesta es troba inclosa dins una zona Arip.

El mateix dia una patrulla del Seprona es va presentar a la finca i va comprovar com efectivament la gravera s'estava utilitzant com abocador de residus urbans que incloïen geleres, rentadores i altres materials. També varen comprovar que hi havia alguns contenidors amb el logotip de l'empresa Contenedores Llevant.

Ahir es va poder comprovar com un camió estava abocant residus de tota mena a la gravera de Son Fortí, fet que el regidor Adrián va denunciar davant la Conselleria de Medi Ambient i a l'Ajuntament d'Artà. El batle, Montserrat Santandreu (GIA), va explicar que «davant la persistència de l'empresa en abocar residus ens veim obligats a iniciar un expedient sancionador i precintar la gravera».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris