muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

Les Balears ja han registrat 1.600 delictes més que en tot el 1998

Els jutges avisen que de cada vegada és més freqüent que els detinguts siguin estrangers

Durant els nou primeros mesos de 1999 el nombre de delictes ha augmentat en 1.600 en relació a l'any passat, segons informà ahir el magistrat-jutge degà dels jutgats de Palma, Pere Barceló.

Barceló manifestà que el turisme està incidint de manera important en l'activitat judicial illenca, especialment a instrucció. «Els jutgats de guàrdia pareixen cada vegada més serveis d'atenció al turista», afirmà el jutge degà, qui puntualitzà que la modalitat delictiva més freqüent és el robatori.

Pere Barceló reclamà la presència permanent d'intèrprets als jutjats a la vegada que anuncià que aquesta xifra de 1.600 delictes fins a setembre s'incrementarà encara més a final d'any. «És una tendència que ja s'inicià el 1998 i enguany no tan sols es manté sinó que ha augmentat. El que és clar, és que quant més habitants hi ha, més delictes es produeixen».

Segons les dades de la Fiscalia de 1998, el Ministeri Fiscal intervingué en 90.323 delictes a les Illes. Les xifres s'incrementen d'any en any i així, el 1997 es comptabilitzaren 70.982 delictes i el 1994, un total de 66.179.

Barceló realitzà aquestes declaracions en la presentació de la Memòria del Servei d'Atenció Social als jutgats de Palma, que té com a objectiu compatibilitzar els actes judicials amb mesures psicosocials per permetre la reinserció dels encausats.

Durant 1998, aquest servei va atendre 307 persones provinents de les mateixes instàncies judicials (36%) i dels programes d'atenció a les drogodependències (28%), a més dels que han acudit per iniciativa pròpia (17%) i derivats dels serveis socials (14%).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris