nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Foment i TUI accepten un finançament tripartit del fons per fer realitat l'ecotaxa

No obstant això, plantegen dificultats per recaptar la seva part del nou impost

El majorista alemany més important del ram vacacional, TUI, i el Foment del Turisme de Mallorca es mostren favorables que el finançament del fons finalista mediambiental, amb el qual l'Executiu Antich vol recuperar zones turístiques degradades i comprar i gestionar espais naturals, es realitzi a tres bandes: Estat, comunitat autònoma i sector turístic. No obstant això, troben grans dificultats per aconseguir la fórmula adequada per recaptar la seva part a través del cànon ecoturístic.

Des de TUI, s'és a l'espera de conèixer «quina serà l'aportació de Madrid», ja que segons la seva quantia «tampoc no se solucionarà el finançament». A més, avisen a la Conselleria de Turisme que si el Govern central rebutja col·laborar monetàriament en el fons mediamental, «nosaltres no sabem si estarem disposats a participar en l'aportació econòmica de la meitat del fons».

Tot i això, el portaveu de TUI, Juan Carlos Alía, reconegué que el majorista alemany es mostrà partidari de la creació d'aquest fons mediambiental, quan el conseller de Turisme, Celestí Alomar, visità a finals de setembre la seu del touroperador a Hannover per explicar la finalitat de l'ecotaxa.

Els problemes entre Govern i sector comencen en el moment que es posa sobre la taula quina fórmula s'utilitzarà per recaptar el seu terç . A TUI li sembla «molt díficil». A més, Alía manté que «l'ecotaxa d'entrada no és el mètode idoni, ja que no s'ha de cobrar al turista per trepitjar territori balear; encara que mantenim que la creació del fons per preservar el medi ambient balear és el camí més correcte».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris