cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El Tribunal Superior anul·la el decret que blindava els interins de la Caib

Els jutges han vist «tracte de favor» no emparat per la Constitució

La sala Contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia va estimar el recurs contenciós administratiu interposat per la central sindical Comissions Obreres (CCOO) de les Illes Balears contra el Decret 67/1999 de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB), a través del procediment especial de tutela de drets i llibertats fonamentals.

El decret, que havia estat criticat i havia merescut els emperons del Consell Consultiu de les Illes Balears, suposava la creació d'una nova borsa de personal en la qual prevalia l'antiguitat davant els criteris constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat en l'accés a la funció pública, a més de significar una marginació de la borsa creada a l'empara de l'anterior decret.

El Ministeri Fiscal s'havia igualment pronunciat en contra de la disposició, en entendre que ja que aquest fet no perjudicava el col·lectiu d'interins, no podia suposar en la pràctica un perjudici per a la resta de ciutadans. A més, hauria de prevaler com a sistema selectiu d'oposició i no es justificava la valoració atribuïda a l'experiència en l'Administració, en detriment d'altres aspirants, la major capacitat i aptitud dels quals no podria acreditar-se amb el sistema de selecció decidit.

El Tribunal Superior de Justícia, de la seva banda, considerà que «el tractament de favor, que en aquest cas es dóna per l'única raó de l'existència d'un període previ de serveis administratius com a interins, es troba desvinculat de qualsevol finalitat constitucionalment legítima, és arbitrari i incompatible amb els principis de mèrit i capacitat». Perquè es pogués entendre com a raonable requeria una norma amb rang de llei que la substentàs, una finalitat constitucionalment legítima i tenir caràcter excepcional, notes que es donen en el present supòsit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris