algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El PP guanya la primera votació en aquesta legislatura per absència d'UM

El resultat els obliga a sotmetre a ple la possible redacció d'un pla sociosanitari

El Partit Popular guanyà ahir per primer cop una votació a la present legislatura.
Fet que obliga a sotmetre a ple la proposició no de llei presentada pel grup parlamentari Popular a la qual insta la redacció, en un termini màxim de sis mesos, d'un pla sociosanitari per a Balears. Tot i això, els partits del Govern de Progrés estan decidits a canviar el sentit de la votació.

L'absència d'UM fou el detonant per aconseguir el resultat d'ahir. La presidenta del partit i diputada, Maria Antònia Munar, fou present a l'inici de la comissió, però hagué d'absentar-se per acudir a la inauguració de la fira Hàbitat.

En declaracions a Diari de Balears Munar afirmà que se l'havia informat que la seva absència no afectaria el resultat de la votació, en quedar els vuits vots a favor del PP front als altres vuit del PSOE, PSM i EU-Els Verds. Munar votarà amb el Pacte quan la proposició arribi al ple. Això no obstant, davant la igualtat, el reglament de la Cambra estableix la necessitat de sumar els diputats de tots els grups en el Parlament, aspecte que davant la manca del vot d'UM atorgà el resultat favorable al PP.

La consellera de Sanitat, Aina Salom, manifestà el rebuig a treure endavant aquest pla donat compte que «en els 16 anys de govern popular, tot el que s'ha fet en aquest sentit es resumeix en 21 fulls que no serveixen per a res i així es inviable executar un pla responsable i eficaç en aquest temps». A més d'això, Salom posà en relleu la necessitat que «per escometre la iniciativa amb coherència es precís tenir totalment transferides les competències tant en matèria de serveis socials com en matèria sanitària». A hores d'ara el Govern té plenament les transferències d'Assumptes Socials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris