algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Petra, Sant Joan i Porreres no toleraran perdre territori per ampliar Vilafranca

Els batles de tots tres municipis es posicionen davant l'obertura de l'expedient per part del CIM

Els batles de Petra, Sant Joan i Porreres han agafat molt malament la notícia que el Consell Insular de Mallorca hagi iniciat l'expedient per estudiar l'ampliació del terme de Vilafranca.

El batle de Petra, Joan Font (PSM), ha explicat que «defensarem el nostre terme, tot i les intencions del CIM de voler ampliar el municipi de Vilafranca. En cap moment accedirem a aquestes peticions i traurem tots els arguments necessaris per lluitar en contra de la segregació». De tota manera, Font té esperances sobre el resultat de l'expedient. «Cal analitzar primer com es desenvolupa la tramitació i quins punts al·lega l'Ajuntament de Vilafranca per ampliar el seu territori».

D'altra banda, el batle de Porreres, Joan Sastre (UM), va manifestar que «els de Vilafranca no tenen prou motius per ampliar el seu terme. Nosaltres tenim un municipi que està delimitat des de fa 700 anys i defensarem fins la darrera pedra del terme municipal».

El batle de Sant Joan, Gabriel Mora (PP), tampoc no està disposat a perdre un metre del seu terme municipal i fins i tot va proposar que Vilafranca es convertís en un llogaret de Sant Joan per solucionar la seva problemàtica.

Però aquesta qüestió no només preocupa els polítics i la reacció popular no s'ha fet esperar. Un dels punts més conflictius és l'àrea de serveis situada a la carretera de Manacor-Palma on la part esquerra pertany a Vilafranca i la dreta a Petra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris