nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Les disputes Insalud-Sanitat per l'Hospital d'Inca podrien frenar altres projectes

Rodrigo «condiciona» 4.000 milions per al 2.000 al cofinançament del complex

La consellera de Sanitat, Aina Salom, es manté ferma en la decisió de no voler aportar doblers per escometre la construcció de l'Hospital comarcal d'Inca. Fet que pot dur a la necessitat de tornar a renegociar tot el protocol d'inversions signat entre l'Insalud i l'anterior Executiu el passat mes d'octubre.

El director territorial de l'Insalud, Javier Rodrigo de Santos, posà ahir de relleu el retard en més de dos mesos del disseny del pla d'empresa de l'Hospital Palma II a causa que fins aleshores Sanitat no s'ha pronuciat sobre el referit protocol i aquest assumpte en concret.

Així mateix, manifestà la necessitat que l'acord de la passada legislatura es mantengui en tots els seus punts per no haver de renegociar-lo de bell nou. Com se sap, un dels punts del protocol és el cofinançament a parts iguals de la construcció de l'Hospital Comarcal d'Inca entre Madrid i la Comunitat, aspecte que és rebutjat pel nou Govern en considerar que, sense tenir transferides les competències de Sanitat, suposaria hipotecar-se de per vida, a més d'un greuge comparatiu respecte d'altres Comunitats a les quals els hospitals es financin al complet.

Ahir, ambdues bandes estaven predisposades a seure's a negociar per desbloquejar aquesta situació. Això no obstant, Salom diu que com a molt, el Govern de les Illes pot contribuir amb 50 milions de pessetes per agilitar tota la tramitació per iniciar el projecte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris