muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Educació tapa el dèficit de 5.500 milions amb tot el superàvit autonòmic del 99

Les altres conselleries fan un esforç «solidari» a favor del departament de Damià Pons

El dèficit de la Conselleria d'Educació, quantificat en uns 5.500 milions de pessetes, serà cobert amb la major part del superàvit dels pressuposts autonòmics d'enguany, que oscil·larà entre els 6.000 i els 7.000 milions, en definitiva, un 5 per cent dels comptes corresponents a l'actual exercici, segons han manifestat a Diari de Balears fonts de la Conselleria d'Hisenda, dirigida per Joan Mesquida.

D'aquesta manera, per enguany, la resta de conselleries ha protagonitzat un esforç de «solidaritat» envers el departament d'Educació, en atenció a les seves necessitats més urgents.

Per a l'any vinent, el previst i notable increment dels ingressos de l'Executiu autonòmic es repartirà «de manera equilibrada i equitativa» entre les diferents conselleries, encara que és probable que la d'Educació torni a ser prioritària en cas de ser necessari atendre, de manera especial, les seves mancances. Precisament, el passat mes de setembre, el conseller de Presidència, Antoni Garcies, s'entrevistà amb el secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Francesc Camps, per parlar, entre altres qüestions, sobre el dèficit pel que fa a personal i inversions en matèria d'Educació.

El conseller insistí que aquest dèficit es deu a la mala dotació econòmica de la transferència i així ho intentà demostrar al secretari d'Estat amb un informe de la Intervenció de la Comunitat Autònoma del 1998, any de la transferència, que ja destacava un desajust de 2.600 milions de pessetes només en personal. Sobre aquesta qüestió, assenyalà Garcies, el secretari d'Estat mostrà bona voluntat i es va comprometre a estudiar el finançament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris