nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

La creu del virrei Torres serà a la fi restaurada pels tècnics de Cort

Fa vuit mesos que una bastida va impactar amb el monument de les Avingudes

A mitjan febrer un accident, a causa d'unes obres, va fer malbé la creu històrica del virrei Josep Pérez de Pomar i Torres de Mendoza, situada a la voravia de l'avinguda d'Alexandre Rosselló.

L'accident de la creu, declarada Bé d'Interès Cultural (BIC), va ser criticat per l'oposició de l'Ajuntament i per l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) que denunciaren falta de responsabilitat al consitori, per no vigilar el patrimoni de la ciutat.

Després de vuit mesos la situació continua igual, encara que l'Ajuntament va afirmar ahir a aquest diari que existeix un projecte per la restauració de la creu que s'executarà, sembla, en un termini curt.

Els ciutadans han pogut observar com durant vuit mesos la base de la creu i els bancs del seu costat estan envoltats de tanques per protegir el que queda de creu.

Segons informaren fonts de l'Ajuntament de Palma, la restauració no se centrarà exclusivament en la creu sinó que a més es faran esforços per consolidar la base de la creu, la qual també està deterioda pel pas del temps.

El dissabte 13 de febrer uns obrers estaven treballant en la restauració de la façana de l'edifici on es troba la croassanteria Mallorca a les avingudes, molt a prop del monument. Sembla que la bastida utilitzada pels obrers va topar amb la creu i aquesta es va desprendre immediatament de la base i impactà al terra. Malgrat l'accident, les peces rompudes es varen poder recuperar després d'acordonar la zona de l'accident.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris