muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
13°

Madrid s'implica en la creació de l'ecotaxa i d'un fons ambiental

Només resta l'informe dels tècnics del Ministeri sobre la legalitat de l'impost

La secretària d'Estat de Comerç, Turisme i Pime, Elena Pisonero, acceptà ahir estudiar la participació del Govern central, «si tècnicament és possible», en el finançament del fons finalista que pretén posar en marxa l'Executiu balear, mitjançant el cànon ecoturístic "conegut popularment com ecotaxa", amb els objectius de recuperar zones turístiques degradades, comprar i gestionar espais naturals, segons explicà el conseller de Turisme, Celestí Alomar. La resposta definitiva del Govern Aznar es coneixerà al llarg de la primera setmana del mes de novembre.

Aquest contacte es produí després de prendre part en la Conferència Sectorial de Turisme, que se celebrà ahir a la seu del Ministeri d'Economia i Hisenda, en el decurs de la qual es presentà i aprovà el Pla integral de qualitat del turisme espanyol per al període 2000-2006, dotat amb 10.300 milions.

Aquesta partida sembla escassa per finançar els projectes illencs i els de la resta de comunitats autònomes, ja que només l'Executiu Antich vol invertir uns 103.000 milions de pessetes en aquest període de set anys "«interval en què el mercat vacacional pot canviar, amb l'aparició de nous competidors turístics en l'exterior»", segons es desprèn de l'estudi de necessitat de cada una de les zones degradades que es contempla en el Pla d'ordenació de l'oferta turística (POOT), més la compra i gestió de nous espais naturals "uns 20.000 milions de la quantia esmentada més amunt".

El conseller de Turisme entregà a la secretària d'Estat l'informe d'inversions, més la documentació en què es definiex el tribut turístic, objectius, finalitats i les dues opcions possibles de finançament. Una formada per l'Estat, la Comunitat i el sector turístic a través de l'ecotaxa, mentre que l'altra no contempla la participació de l'Estat. Alomar remarcà que «l'aportació del sector privat existirà sempre».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris