muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

L'apujada de pensions del Govern serà entre 2.000 i 3.000 pessetes

La despesa total que farà Benestar Social arribarà als 325 milions

Les conselleries de Benestar Social i d'Hisenda i Pressuposts han quantificat el cost de la pujada de les pensions no contributives i assistencial en 325 milions de pessetes.

Les mensualitats corresponents a enguany d'aquest complement, que deixarà aquestes pensions a un 60% del salari mínim interprofessional, es percebrà en una paga el mes novembre. Correspon a cada una d'aquestes persones una quantitat entre les dues i les tres mil pessetes, per la qual cosa, la «bufanda» que percebran oscil·larà entre les 24.000 i les 36.000 pessetes. Per a l'any dos mil, el Govern vol mantenir aquest increment i pagar-lo en dues tongades.

La consellera de Benestar Social, Fernanda Caro, presentarà demà els detalls d'aquest acord que fou pres pel consell de Govern fa unes setmanes. A continuació el projecte serà el remès al Consell Consultiu perquè emeti un dictamen sobre la seva legalitat. En aquest sentit, s'ha de recordar que el Partit Popular recorregué davant el Constitucional una mesura similar del Govern andalús.

Tot i l'acord obtingut entre el Govern central i els sindicats per apujar les pensions més baixes, el Govern de Francesc Antich considera que continuen quedant molt enfora de l'equiparació amb el salari mínim interprofessional i, per això, en manté l'increment. Altres arguments per justficar aquesta mesura són l'augment de la inflacció i l'elevat nivell de les Balears. El Govern Antich s'ha felicitat en diverses ocasions del canvi de postura de José María Aznar sobre les pensions, un fet que atribueix a la pressió exercida els exectius balear, andalús i català.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris