nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Un poble amb molta tradició boletaire

La vall atreu els cada vegada més aficionats a cercar, estudiar o menjar bolets

L'octubre de 1903 arribà a Sóller el naturalista francès L. Rolland amb la intenció de passar una temporada recollint bolets per les muntanyes dels voltants.

Rolland s'establí a la fonda de cas Pentinador i des d'allà realitzà nombroses excursions el resultat de les quals publicà l'any 1904 al Butlletí de la Societat Micològica de França. En aquests resultats citava un total de 206 espècies de bolets recollides als voltants de Sóller, algunes d'elles noves per a la ciència.

Quasi cent anys després els alzinars i pinars de la vall de Sóller continuen oferint a l'aficionat un gran nombre d'espècies, moltes d'elles comestibles, i només unes poques realment perilloses.

Per tot plegat, Sóller s'ha convertit en els darrers anys en el centre dels estudis micològics de les Balears i també en el lloc on es pot dir que la gastronomia micològica s'ha fet més popular i apreciada, com ho demostren les jornades micològiques que des de fa uns anys han posat en marxa els millors restaurants de la comarca.

També ha estat Sóller pionera en la divulgació del món dels bolets. Des de l'any 1986 i de forma ininterrompuda, els micòlegs Carles Constantino i Josep Siquier organitzen cada tardor al Museu de Ciències Naturals el seu ja clàssic Curs d'identificació de bolets (que per cert enguany se celebrarà a Palma).

Fins i tot aquesta institució ha posat en marxa, amb la col·laboració de Sa Nostra, el primer programa educactiu sobre bolets que es fa a les Illes i és a punt de publicar una sèrie de cartells amb els principals bolets tòxics i comestibles de les Balears, davant la gran demanda que hi ha sobre aquest tema. Aquestes activitats han permès millorar molt el coneixement sobre els bolets de les Balears, sobre les espècies que hi viven (més de 2.000) i sobre quines són realment perilloses si es mengen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris