algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Uns 1.500 vehicles de lloguer il·legals s'oferten des d'Alemanya i Mallorca

La patronal rebutja una moratòria per limitar el nombre de cotxes del sector

Per les carreteres de Balears circulen aproximadament 1.500 cotxes de lloguer il·legals, la majoria amb matrícula alemanya, que són contractats mitjançant hotels, immobiliàries, segones residències o apartaments turístics que lliuren a la vegada l'estada i la clau del vehicle, segons denuncià ahir Manuel Jiménez, president de l'agrupació empresarial de «rent a cars» de Balears. El volum de negoci d'aquestes empreses «pirata» arriba als 1.000 milions anuals.

Malgrat que aquesta xifra no és massa important amb relació als 60.000 cotxes de lloguer que tenen les 286 empreses del sector a les Illes, està creixent d'any en any i és una pràctica molt difícil de demostrar. Jiménez, que ahir presentà la revista ZontuRent, afirmà que no es matriculen a cap indret de l'Estat i no paguen imposts. També es lloguen a l'aeroport, a l'aparcament.

El president de l'agrupació de vehicles de lloguer manifestà que cada any s'obre un nombre important d'actes, pero les sancions són molt baixes. «Aquestes empreses o desapareixen quan han de pagar la multa o simplement la paguen perquè l'import és insignificant».

Jiménez proposà un distintiu, que seria una placa lliurada per la Conselleria d'Obres Públiques per tal de diferenciar els vehicles d'empreses que compleixen els requisits de qualitat i de legalitat i, a més, considerà prioritari desenvolupar una campanya informativa dirigida a touroperadors i turistes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris