nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El Patronat de Música, un quart de segle al capdavant de l'art i la cultura

L'Agrupació va néixer davant el perill de desaparició de la banda de música

La música sempre ha simbolitzat una de les parts més vives de cada poble. Així, no es poden imaginar unes festes patronals sense les actuacions de la banda de música o de les agrupacions folklòriques. A Porreres, com en altres municipis, la música és peça clau de les seves vivències i és allò que l'identifica i el diferencia de les altres localitats de l'Illa.

Porreres, com la resta de l'Estat, va patir les conseqüències de la crisi econòmica dels anys setanta. Foren uns anys difícils i si ho varen ser per a la subsistència del poble, la situació també va repercutir molt més dins l'àmbit de la música, que entrà dins una irreversible decadència.

L'any 1974, una de les primeres formacions que va començar a notar les inclemències econòmiques va ser la Banda de Música, que amenaçava de desaparèixer. Llavors, s'havia de cercar una sortida favorable i l'Agrupació Cultural va decidir actuar.

En aquells moments, l'alternativa fou la constitució del Patronat de Música. Havia de sorgir un col·lectiu que cobrís les necessitats musicals del poble i donàs una mà a tots els grups que volien contribuir a donar vida al municipi a través de la música.

La experiència va ser tan positiva i fructífera que ara el Patronat ja compleix els 25 anys. L'Escola de Música, les dues agrupacions de ball de bot, la Coral o la Banda tenen amb el Patronat tot el suport que necessiten, però aquest no es limita a aquests grups consolidats, vol mirar cap al futur i ajudar a qualsevol grup que neixi en el municipi. El nivell cultural i musical no només ha continuat mantenint el llistó que tenia, sinó que amb els anys s'ha convertit en un dels capdavanters de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris