muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Fageda es reuní amb els peixaters de l'Olivar, els escoltà i tornà a ajornar la solució

La setmana passada ja es trobà amb els usuaris

Una representació dels peixaters del Mercat de l'Olivar es reuní ahir amb el batle Joan Fageda per tal que actuï com a intermediari amb la Unió d'Usuaris del mercat. Els peixaters exigeixen, com a part afectada de la reforma i redistribució del mercat, que els usuaris convoquin una Assemblea Informativa. Després de la reunió, el que varen aconseguir els peixaters fou un nou ajornament per 15 dies a la junta de portaveus, on segons Cort «es donarà una solució definitiva al tema».

El tema no és nou ja que Fageda es va comprometre dimecres passat a solucionar el problema. Llavors foren els comerciants del sector, o Unió d'Usuaris els que protestaven per la seva situació davant el batle de Palma, ja que els peixaters s'oposaven a traslladar-se a la part de dalt, tal i com s'havia aprovat a l'assemblea. La decisió del batle fou traslladar el problema a la junta de portaveus (com va fer ahir amb els peixaters). L'oposició també es pronuncià sobre el tema, per Antoni Roig, regidor del PSIB-PSOE, «el batle ha jugat amb la gent en aquest tema així com ho ha fet amb els taxis. Va prometre l'or i el moro als dos col·lectius i ara no pot complir-ho. Passen els dies i no hi ha solucions». «El que ha de quedar clar és que dins el mercat -afegí Roig- hi ha prioritat per conservar la tradicionalitat del lloc, és a dir, el fet que cadascú tengui el seu lloc propi per vendre mercaderies, sigui fruita, verdura o peix».

El temor de l'opositor socialista, emperò, se centra en la manera amb què els venedors individuals finançaran l'obra de reforma de l'interior del mercat. «El cost d'aquesta reforma és de 1.200 milions de pessetes. És molt possible que aquests venedors tenguin problemes per finançar l'obra, pel que una entitat bancària, com és la Banca March hauria d'entrar en l'operació, i ho faria a canvi de les accions dels venedors individuals. Per tant, aquests perdrien participació en el negoci, que es podria tornar en una superfície comercial en lloc de continuar sent un mercat tradicional», assegurava Roig.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris