algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Els veïns hauran de pagar un 30% més per l'impost de béns immobles

L'Ajuntament també incrementa les taxes sobre els cotxes i les llicències d'obra

Els veïns de Santa Eugènia hauran de pagar a partir d'ara fins a un 30% més en concepte d'impost de béns immobles.
El consistori taujà acordà, amb els vots de l'equip de govern (PSM-UM) en el darrer ple pujar de manera important aquest i altres dos imposts amb l'objectiu d'aconseguir un equilibri econòmic per a les arques municipals que permeti cobrir totes les despeses corrents.

L'impost de béns immobles, pel qual es recapten uns 12 milions de pessetes anuals, no s'havia modificat des de feia vuit anys durant els quals han crescut molt les tasques municipals. A més, de l'IBI, també s'ha pujat un percentatge similar l'impost sobre vehicles de tracció mecànica i el corresponent a les llicències d'obres. En aquest darrer cas s'ha passat de pagar el 2'1% del pressupost de l'obra al 2'3%.

La revisió de les taxes permetrà al consistori recaptar cinc milions de pessetes més. Segons va informar el regidor d'Hisenda, Rafel Crespí, «d'aquesta quantitat quatre milions se n'aniran per despeses quotidianes i tan sols hi haurà un milió de pessetes més per a inversió».

De la seva banda, el batle, Mateu Crespí, justificà la mesura esmentant que els darrers anys s'han incrementat les despeses municipals a mesura que augmentàvem els serveis que donàvem als veïns. Havíem de cercar una sortida econòmica per mantenir aquest nivell d'atenció i no hem tingut altra alternativa que pujar els imposts». Crespí s'ha compromès a no augmentar més la pressió fiscal aquesta legislatura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris