algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El CIM aprova iniciar l'expedient per tramitar l'ampliació del terme

La moció es va aprovar en ple per unanimitat encara que el PP va alertar que pot tenir conseqüències perilloses

El Consell de Mallorca ha iniciat l'expedient per tramitar l'ampliació del terme de Vilafranca. Així es va decidir a la sessió ordinària del ple del Consell amb el vot favorable de tots els grups.

Aquest tema no entrava dins l'ordre del dia, però Antoni Alorda, responsable de Recursos Humans i Cooperació municipal, va presentar la moció per via d'urgència i va ser aprovada per unanimitat.

Alorda explicà que s'haurà de nomenar un instructor i un tècnic perquè dugui endavant l'expedient i manifestà que se cercarà el màxim de consens entre tots els partits.

El grup popular va votar a favor, si bé va voler deixar clar que les conclusions poden ser perilloses i pot servir de precedent per altres municipis que també vulguin ampliar el seu terme municipal. El batle de Vilafranca, Jaume Sansó (PSM), ha explicat que «és una gran passa perquè s'iniciï l'expedient, però el que nosaltres esperam és que es resolgui i es trobi una solució».

Sansó és conscient que serà difícil aconseguir l'ampliació del seu terme perquè «afecta els municipis de Sant Joan, Petra i Porreres», i aquests pobles ja varen contestar al seu dia que no estaven disposats a cedir part dels seus terrenys ja que suposa perdre unes mil quarterades de terra entre els tres municipis.

Aquesta és una antiga reivindicació del poble de Vilafranca, ja que existeix un gran nombre de cases que es troben dividides entre dos municipis així com les teuleres i restaurants de la zona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris