muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El Govern estudia si participa en la denúncia contra 4 indústries lleteres

El conseller Joan Mayol anuncia un pla de viabilitat del sector a Mallorca

El conseller d'Agricultura, Joan Mayol, informà ahir als responsables de la Federació Agrícola Ramadera Balear (FARB), amb qui mantingué una reunió, que els seus serveis tècnics estan estudiant si el departament autonòmic interposa una denúncia davant el Tribunal de Defensa de la Competència contra les quatre centrals lleteres que han baixat el preu de compra als ramaders i, en el seu cas, decidir si s'adhereix a la ja presentada per la pròpia FARB o si en presenta una de nova.

Com es recordarà, la FARB ha denunciat Agama i les tres empreses formatgeres Can Montes, Grimalt i Campos davant el Tribunal de Defensa de la Competència en considerar que les quatre centrals han acordat una rebaixa del preu de la llet que compren als ramaders. Segons la FARB, «aquestes empreses, a partir del passat primer de setembre i de manera simultània, han aplicat uns nous preus de compra de llet als productors que, mitjançant l'articulació d'un valor base i de determinades variables, suposa a la pràctica una rebaixa d'unes 5 pessetes per litre».

Les societats denunciades representen la pràctica totalitat del mercat de comercialització i transformació de llet a Mallorca. La seva quota de mercat és pràcticament del 100 per cent, és a dir, uns 39 milions de quilograms anuals.

D'altra banda, Joan Mayol va anunciar que la Conselleria està preparant un document tècnic sobre la viabilitat del sector lleter de Mallorca i sobre la dimensió idònia tant d'aquesta activitat econòmica com de les explotacions. Aquest estudi (que farà un diagnòstic del sector i proposarà possibles fórmules de solució) serà un dels punts del dia de la reunió que mantindrà el Consell Agrari durant aquest mes d'octubre i, per tant, serà objecte d'un debat profund entre els principals representants d'aquest sector. Per altra part, el conseller recordà als membres de la FARB que, en els darrers 10 anys, el sector lleter ha rebut ajudes per un valor superior als 5.000 milions de pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris