muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Els arqueòlegs empraran maquinària pesant per perforar els voltants de la Seu

Els experts arribaran als 15 metres de fondària per estudiar els fonaments de la catedral

La Seu continua sent notícia. L'equip del Pla director de la catedral de Mallorca, dirigit per l'arquitecte Enric Taltavull, perforarà amb màquinaria pesant el sól dels voltants de la Seu, a profunditats que arribaran entre els 10 i els 15 metres de fondària.

Aquesta nova acció a l'estructura del temple permetrà conèixer «amb molta més precisió» la composició dels diferents estrats del terreny on descansa la Seu i valorar així en quin estat es troben els seus fonaments. Es tracta de l'estudi més important que es farà enguany per conèixer l'estat dels fonaments.

Encara no hi ha una data fixada per començar les prospeccions, però segons Taltavull «serà a curt termini, abans que acabi l'any. Només falta demanar els pertinents permisos per les perforacions al sòl», assenyalà l'arquitecte menorquí.

La maquinària de gran tonatge que s'utilitzarà per a l'operació és la mateixa que fan funcionar en el sector de la construcció.
En un primer moment s'havia pensat perforar a l'interior de la Seu, però a causa del gran pes de la maquinària no es probable que es treballi dins del temple per no danyar algun dels elements de gran valor patrimonial que hi ha al monument. «No sembla ser gaire procedent utilitzar la maquinària a l'interior del temple. El mes probable és que dins de la Seu continuem fent petites prospeccions de tipus més manual», comenta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris