algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Els bombers reclamen més doblers, més plantilla i tots els parcs oberts

94056

Els bombers exigeixen al Consell més doblers i més plantilla.

A.S.

El bombers del Consell de Mallorca protagonitzaren una protesta durant tota la sessió plenària d'ahir, tant a l'entrada de la institució com a la sala de plens.

Els bombers reclamen l'obertura dels subparcs que tanquen durant l'hivern (Can Picafort, Andratx i Felanitx), un increment de la plantilla (concretament, triplicar-la) i augments salarials.

Segons aquests professionals, durant l'hivern només hi ha un centenar d'efectius disponibles, mentre que els bombers de Palma són 240 de manera permanent. «Nosaltres només sóm 100 i hem d'atendre 16 vegades més superfície que els de Palma. Quan un parc fa un servei, l'hem de tancar perquè no hi pot quedar ningú i si es produeixen sinistres simultanis, no hi ha efectius per atendre-ls ràpidament. Un d'ells sempre és atès amb retard. A més, sense comptar els turistes, la ràtio del nostre servei és d'un bomber per cada 3.500 habitants, quan hauria de ser un per cada 1.000. Pel que fa als sous, cobram 140.000 pessetes de sou base, 75.000 menys que la mitjana estatal».

Els bombers engegaren sirenes i feren pitades a l'entrada del Consell, mentre que un grup nombrós es concentrà a la sala de plens, on desplegaren pancartes amb les seves reivindicacions. Al final de la sessió, un portaveu dels afectats pogué dirigir-se als consellers per exposar les seves reclamacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris