lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

La UIB rep 9 milions per continuar la recerca terminològica i onomàstica

La Universitat de les Illes i la Conselleria d'Educació signaren ahir un conveni de col·laboració per donar continuïtat a les activitats dels gabinets de Terminologia i Onomàstica de la UIB encaminades a fomentar l'ús de la llengua catalana, pròpia de les Illes.

D'acord amb el conveni, ambdós gabinets rebran nou milions de pessetes del Consorci per al foment de l'ús de la llengua catalana (COFUC), del qual és president el conseller Damià Pons, i que entre altres objectius té també la promoció de la investigació en l'àmbit sociolingüístic i la seva posterior difusió.

Des de la seva creació el 1991, el gabinet de terminologia ha atès al voltant de 20.700 consultes, ha dirigit i revisat el Diccionari de biologia per a l'ensenyament i ha elaborat el Lèxic bàsic d'Internet català-anglès, entre d'altres nombroses iniciatives.

El gabinet d'onomàstica, creat al llarg de l'any 1995, centra les seves funcions a investigar, difondre i assessorar sobre qüestions de toponímia i antroponímia.

D'acord amb l'activitat duita a terme fins ara i d'acord amb el nou conveni, els serveis dels dos gabinets aniran des de la difusió de la terminologia, la toponímia, l'antroponímia i la resolució de consultes puntuals, fins a l'assessorament terminològic, onomàstic i de publicacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris