nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Les denúncies per frau immobiliari a les Illes s'han disparat del gener ençà

Consum atorga prioritat a les 375 reclamacions registrades en el primer semestre

84400

La pressió urbanística és una de les causes de la major sensibilitat envers l'habitatge.

JOANA NICOLAU. Pàlma.
La quantitat de denúncies registrades davant Consum relacionades amb l'habitatge i el seu entorn han arribat a 375 en els primers sis mesos de l'any.

Aquesta data fou qualificada d'«alarmant» pel director general de l'àrea, Miquel Àngel Cabeza, que per tal de donar sortida a tots els expedients oberts ha hagut de decidir-se per atorgar-los prioritat davant la resta d'altres àmbits.

De fet, si es manté la successió de denúncies mantinguda fins aleshores, es pressuposa un «notable i exagerat» increment respecte de l'any passat.

En conjunt, la major quantitat de reclamacions versa principalment contra les empreses que exigeixen al consumidor pagar una quantitat a canvi de poder accedir a informació immobiliària, tant pel que fa al lloguer com a la compra d'un habitatge.

D'aquesta manera, al principi del mes de juny ja s'havien comptabilitzat fins a 24 denúncies per frau en el lloguer. Xifra que ja supera les vint justes que foren presentades en tot l'any passat. Quant a la compra d'habitatges, se n'han fet constatar 72, mentre que el 1998 se'n registraren 102. És a dir, al juny ja s'estava a tan sols una trentena de menys.

A hores d'ara, la direcció general de Consum té fins a 89 expedients pendents de resolució o a punt de tramitar-se per aquests dos conceptes referits, alguns dels quals encara pertanyen a l'any passat.

La resta de denúncies registrades enguany, fins a 279, obeeixen a causes diverses i a irregularitats dels contractes, així com a una múltiple diversitat de deficiències o mancances dels habitatges que no han estat comunicats als consumidors prèviament al seu lloguer o compra de l'immoble.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris