nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Insalud-Balears prepara 80.000 injectables per a la campanya de vacunacions contra el grip

Indicada per a tots els majors de 65 anys i els malalts crònics

A partir del pròxim dia 15 d'octubre, Insalud encetarà la seva campanya anual de vacunació contra el grip, adreçada a totes les persones majors de 65 anys i a aquells grups de risc, integrats pels que pateixen malalties cròniques, especialment respiratòries, com són ara la bronquitis crònica i l'asma; però també gent amb trastorns cardiovasculars, renals i diabètics, segons justifica el coordinador d'aquesta campanya, el doctor Joan Llobera.

La vacuna serà disponible i gratuïta per a tota la població, amb independència de la xarxa sanitària a què pertanyi l'usuari "no és necessària la targeta de la Seguretat Social per obtenir la vacuna, de manera que els clients d'altres asegurances com Imeco també poden rebre el tractament", i es distribuïrà a tots els centres i unitats bàsiques de salut. A Mallorca, Insalud espera vacunar enguany devers 80.000 persones (una xifra lleugerament inferior a la de l'any abans) atès que no espera una gran pandèmia com la que es patí a l'hivern passat, quan la Conselleria de Sanitat, responsable del control epidemiològic de les Illes, detectà 54.000 casos. Val la pena considerar que la xifra real fou major, atès que bona part dels afectats no demanen assistència mèdica en patir aquesta malaltia. Els més joves no acostumen a recórrer als serveis mèdics llevat que el grip sigui especialment fort. A Menorca i Eivissa, les vacunes distribuïdes seran d'unes 18.000, segons càlculs aproximatius que no han pogut ser confirmats. Tot i que el període de vacunació s'obre el pròxim dia 15, Insalud recomana que els usuaris que hagin de menester la vacunació acudeixin als centres de salut a partir del mes de novembre.

Els motius d'aquesta recomanació no són únicament la previsió de congestions als dispensaris, sinó la comprovació que l'abast òptim de la vacuna és de tres mesos, de manera que els seus efectes siguin «vius» en arribar el gran període d'infeccions, entre els mesos de gener i febrer. De fet, les onades de grip comencen a arribar la segona quinzena de desembre i es perllonguen fins als inicis del mes d'abril.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris