muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Els veïns del barri de la Gerreria se senten sotmesos a pressió urbanística

El projecte d'expropiació de sòl urbà de Cort ha fet que es considerin encalçats

Els veïns del barri de la Gerreria es consideren encalçats pel projecte de caire especulatiu redactat per l'Ajuntament de Palma que, si es fa efectiu finalment, suposarà el desallotjament d'un col·lectiu de 130 veïns que veuran expropiats els seus pisos per un valor que oscil·la entre les 7.000 i les 20.000 pessetes per metre quadrat. La plataforma popular que ha estat formada com a grup de pressió considera que Cort pretén afavorir interessos privats amb un «suposat projecte de rehabilitació» que farà que quan estiguin acabades les reformes en els pisos expropiats la constructora vengui el metre quadrat per, com a mínim, 200.000 pessetes, amb un volum de negoci que s'apropa als 6.500 milions de pessetes.

En total el consistori pretén obtenir la propietat d'una parcel·la de sòl urbà en ple cor de la ciutat de 14.000 metres quadrats. El veïnat assegurà a Diari de Balears que no només les zones que es troben emmarcades dins el projecte inicial de rehabilitació estan sent pressionades urbanísticament, sinó que tots els edificis ubicats als voltants són estudiades per diverses immobiliàries i constructores que pretenen especular amb la possible restauració del barri, ja que això podria significar un espectacular negoci.

Tot el polígon afectat per aquesta mesura està valorat ara per ara en una quantitat ínfima de doblers, però en el moment en què s'hagin acabat els jutjats i la primera fase prevista en el pla de l'Ajuntament aquest es veurà revaloritzat de manera espectacular.

A més a més, la vinculació d'exalts càrrecs del PP balear en l'empresa adjudicatària d'aquest macroprojecte i l'adquisició per part de l'eurodiputat Carlos Ripoll de dues cases en estat de ruïna fa algun temps en les futures zones clau a nivell comercial del residencial de luxe que vindrà han provocat la indignació per part dels damnificats, que qualifiquen tota l'actuació política desenvolupada pels conservadors de pelotasso.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris