algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Cristòfol Soler assegura que s'ha hipotecat el futur del Partit Popular al sector crític

Salom i Ribas valoraren «molt positivament» el congrés

Diversitat d'opinions, aquesta és l'única conclusió a la qual va arribar la classe política illenca en el decurs del primer diumenge postcongrés del Partit Popular de les Balears.

La d'ahir va ser una jornada de reflexió per als polítics illencs, tant per als populars, que passaren revista dels resultats del congrés en el qual Jaume Matas resultà elegit president amb un 80% dels volts, com per part dels dirigents d'altres partits, que feien les seves primeres anàlisis del que va passar dissabte al Poble Espanyol i de com serà aquest nou Partit Popular.

El secretari general del PSIB, Andreu Crespí, explicà que «crec que ha passat el que estava previst. Les bases han donat suport a Matas, ja que cap altre dels projectes tenia més futur que el seu i al final s'han integrat els diferents corrents del partit. Esper que ara es posin les piles per fer feina al Parlament i garantir el correcte funcionament de les institucions. L'oposició ha de fer oposició».

Qui no estava gaire content amb el resultat del congrés era l'expresident Cristòfol Soler (PP): «Hi ha hagut acord entre Jaume Matas i el sector crític, i aquesta opció ha estat molt important pels resultats del congrés. Hem hipotecat el partit a favor del sector crític, que no té gens clar temes com la política lingüística d'aquesta comunitat, o ho tenen massa clar, no ho sé. Estic molt preocupat per la inclusió d'aquesta gent en l'executiva del partit, és excessiu».

En canvi dos membres de l'executiva del PP es mostraren radiants i ben contents amb el resultat: la coordinadora d'àrea Maria Salom i el nou secretari general Jaume Ribas.

Salom va dir que «el congrés va anar molt bé i hem posat les bases al PP per tal que pugui modernitzar la seva estructura. Ha estat el congrés més important que ha fet el partit, perquè estam a l'oposició i a partir d'ara el partit tindrà més importància que mai en el sentit que serà el qui marcarà la línia de l'oposició. També ha estat molt important perquè es veu clarament que hi ha una unitat total. Ha estat una mostra de com s'ha de fer un congrés».

Ribas, per la seva part, va explicar que «el congrés ha estat clarificador al respecte de qui és el president del partit i va ser una mostra molt clara de la unió del partit, com també ho varen ser moltes de les frases de la intervenció de Joan Forcades. Hem donat una imatge d'integració positiva».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris