nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Matas posà Catalina Cirer al mateix nivell que una militant sancionada

Va ser la seva particular manera de donar exemple de reconciliació

Acabat d'investir president, Matas volgué donar proves del tarannà dialogant i integrador del nou PP. Llàstima, però, que entre les múltiples virtuts que deuen adornar el candidat més votat no figura la de tenir mà esquerra, tan necessària com la dreta per viatjar al centre. El senyor Matas volgué donar proves de «bon rotllo intern» oferint la seva primera abraçada a Catalina Cirer i a Joana Aina Vidal. De manera que equiparà una excandidata alternativa a una exdiputada sancionada amb suspensió de militància. Aixi, féu tant de costat a la sanció de Vidal com a l'oposició que encarnà Cirer. A més, la delegada del Govern era aliada de Cañellas mentre que Joana Aina Vidal no podia veure ni en pintura l'amo. L'única coincidència és que les dues dones en qualque moment s'han plantat davant Matas. En això, el nou president del PP està molt centrat. La delegada de Govern, perventura emocionada, no volgué comentar el gest del company president.

Temps era temps que els candidats alternatius passaven a la comissió de conflictes. Temps era temps que la militància rebia l'atenció que es mereix, opina Joan Forcades. Fa molt anys creà el CIAOP (Comitè Intern d'Ajuda a l'Organització del Partit). El PP ha tingut i té una nombrosa militància. El CIAOP posava en pràctica allò de l'«hoy por ti, mañana por mi», evitant, per exemple que el fill d'un afiliat anàs a fer la mili. L'actual PP, segons el genuí Forcades, ha perdut la solidaritat interna i, fins i tot, contracta juristes als ajuntaments que no són militants del partit. No és estrany doncs, que, després passi el que passi.

Perquè, si no saps tractar bé els teus com has de tractar els de fora. Matas en deu ser ben conscient. Així que al migdia demanà als compromissaris que fossin educats amb els representants dels partits convidats, UM i PSM. Quan arribà Maria Antònia Munar es demostrà que el PP és, com el Pacte de Progrés, unitari i plural alhora. La meitat dels assistents "la que ocupava les primeres fileres" es rompé les mans fent mamballetes; l'altra meitat escridassà la presidenta del partit «afí». De tota manera, a la sortida del Congrés, Munar fou més besada pels conservadors més necessitats de guariment tal com si fos una mare de Déu de Lourdes o de Fàtima.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris