nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Jaume Matas, elegit president del PP amb el 80 per cent dels vots

El seu contrincant, Joan Forcades, només aconseguí el suport de 124 compromissaris

65500

Matas comptà amb el suport de Javier Arenas.

J. Morey.

Jaume Matas fou elegit ahir president del PP-Balears amb el vuitanta per cent dels vots emesos. La candidatura alternativa del genuí Joan Forcades arribà al 14%. Quasi una quarta part (18'9%) dels 1.170 compromissaris optaren per l'abstenció mentre que, dels que votaren, un set per cent es decantà per votar en blanc. Així, si s'hagués de computar al total de compromissaris, inclosos els que no assistiren o no votaren, el suport final és d'un 65 per cent.

«El PP-Balears no pot ser una sucursal», digué Matas un cop elegit president del partit. «Aquí el PP mana i dirigeix. Tenim respecte per l'organització estatal però demanam autonomia. No som titelles de ningú», foren algunes de les paraules que el president electe escollí per defensar la independència de criteri de l'organització conservadora balear. Des d'aquesta definició, Matas convidà els militants del PP a «superar la contraposició entre nacionalisme i no-nacionalisme» en la defensa dels interessos i de la cultura pròpia.

Un altre element important del discurs del president fou la crida a fer tornar, com més aviat millor, el PP «al lloc de Govern que li pertoca». O dit d'una altra manera a fer que «la manera majoritària de sentir d'aquesta terra torni a tenir reflex en les institucions».

Matas reflexiona sobre les «bondats» d'haver passat a l'oposició, ja que d'aquesta manera els ciutadans podrien percebre que el Partit Popular no tenia alternativa. Perquè l'expresident del Govern ja té «indicis» que molt prest això s'evidenciarà per les dissensions en el si del Pacte de Progrés.

Matas es marcà un període d'un any per obrir un debat intern que faci contactar i connectar el PP amb la societat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris