nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Herrero: «La recollida municipal de cotxes abandonats és deficitària»

El servei ha produït uns ingressos per subhasta de només 55'6 milions l'any passat

La recollida de vehicles a la ciutat de Palma «és un servei deficitari», segons afirmà a Diari de Balears el comissari Nicolau Herrero de la Policia Local. Així i tot, aquest mantingué que la situació està assumida per l'Ajuntament i que resulta absolutament inevitable, ja que els ingressos que pugui produir aquest servei són i seran sempre inferiors a les despeses que provoquen.

En total, la Secció de Multes de la Policia Local i Emaya han aconseguit recaptar 55'6 milions de pessetes amb les subhastes dels vehicles retirats per abandó o per precinte. Aquesta xifra resulta ridícula en comparança amb les enormes despeses que requereix el servei.

Al temps que dediquen els funcionaris que denuncien el cotxe, s'hi han d'afegir les despeses dels operaris de la grua que el retiren, els empleats que el registren i el custodien al dipòsit, la gestió dels tràmits de denúncia i embargament, el cost del manteniment del dipòsit municipal, la vigilància i les despeses d'organització de les subhastes.

Aquest procediment suposa un forat important en el pressupost de la ciutat que no queda ni de lluny compensat amb la venda dels turismes. Els 724 cotxes que varen ser subhastats per la Policia, que arribaren als 47.360.550 pessetes (65.415 pessetes per vehicle de mitjana), sumats als 8.300.000 que s'aconseguiren amb la venda dels 530.000 quilos de ferralla produïts pels cotxes que no es trobaven en condicions de circular, representen uns ingressos microscòpics en base a les despeses.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris