muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Política Lingüística vol revisar l'actual homologació del català amb València

Afavoreix el trasllat dels funcionaris valencians i discrimina els balears i catalans

Tornar a homologar les tres juntes autonòmiques "catalana, valenciana i balear" que avaluen la competència lingüística dels catalanoparlants és un dels objectius que s'ha fixat la Direcció General de Política Lingüística a les Illes, que aviat viatjarà a València amb aquesta finalitat.

Joan Melià, responsable d'aquest departament, confirma ser «partidari d'exigir una major coordinació de les juntes i actualitzar les convalidacions, per tal d'adequar-les als canvis que s'han produït». De fet, l'homologació existí entre la Junta Permanent (catalana), la Junta Avaluadora (balear) i la Junta Qualificadora (valenciana) fins que el govern popular d'Eduardo Zaplana arribà a la Generalitat Valenciana: en trencar-se aquesta homologació de manera unívoca, els títols aconseguits a Catalunya o a les Balears no són vàlids de manera immediata per a l'administració valenciana (han de passar per una comissió homologadora); mentre que els funcionaris valencians no troben cap mena d'entrebanc per desplaçar-se a les altres comunitats autònomes catalanoparlants. Encara més: la Unió Valenciana havia promès d'«eradicar» la Junta. I tot i que el Govern balear no vulgui fer apreciacions sobre el grau de fiabilitat que tenen els exàmens valencians, és fama que els diferents títols "nivells A, B, C, etcètera" no són equiparables als de les juntes Permanent i Avaluadora. En definitiva, la Junta Qualificadora és poc exigent.

Aquest entrebanc pot afectar negativament qualsevol trasllat funcionarial, però les seves conseqüències són especialment sensibles en l'àmbit educatiu: els professors valencians que opten a places illenques no es veuen forçats a superar els exàmens de la Junta Avaluadora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris