algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Govern aprova un projecte de llei per impedir la residència del cap del Pinar

L'Executiu fa prevaler la preservació dels valors naturals al polèmic projecte de Matas

L'Executiu balear aprovà ahir promoure la derogació de l'article de la Llei d'espais naturals pel qual es permetia la construcció d'una residència per a personalitats convidades pel Govern a la zona del cap del Pinar, municipi d'Alcúdia.

El president Antich informà que el 1991 aquests terrenys foren declarats com a àrea natural d'especial interès (Anei) i sis anys més tard l'article en el qual es contemplava la seva protecció fou parcialment modificat, en base a una declaració d'interès general, per poder executar aquesta construcció.

La modificació es dugué endavant en virtut d'un protocol d'intencions signat entre el Ministeri de Defensa, el Govern i l'Ajuntament i quedà ressenyada a l'article 20 de la llei de desembre de 1997 relativa a l'aplicació de diverses mesures tributàries i administratives a aquesta zona.

Així, mitjançant l'aprovació d'un projecte de llei, el Govern de Progrés suprimeix l'excepció amb l'objectiu de garantir la preservació dels importants valors naturals de la zona i torna a atorgar-li el grau de protecció de què gaudia originàriament.

Antich també vinculà la decisió a la voluntat del seu gabinet d'eliminar la possibilitat de construir en zones Aneis. Quant a la possibilitat de dur endavant aquest projecte a un altre indret de l'Illa, Antich manifestà que a hores d'ara l'Executiu no té cap tipus de previsió en aquest sentit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris