algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Alumnes i professors de l'institut del Pla enceten el curs amb il·lusió

El nou centre obre les portes entre obres i molta de pols

L'ensenyament a la comarca del Pla va viure ahir un dia històric. Després d'anys i anys de reivindicacions i de múltiples entrebancs, el nou institut de Sineu va obrir a la fi les seves portes.

Quasi 340 joves procedents d'onze municipis varen desembarcar ben prest davant del que serà el seu nou institut, on estudiaran enguany els cursos de primer, segon i tercer d'ESO. I és que la pràctica totalitat dels alumnes, d'edats compreses entre els 12 i els 15 anys, fins al moment havia cursat els seus estudis en escoles dels seus pobles.

Els primers a arribar foren precisament els joves de Sineu, als quals seguiren al cap d'una estona la resta, portats amb autobusos. En baixar dels camions, el panorama amb el qual es trobaren no era altre que pols, renou, obrers i màquines excavadores fent feina a marxes forçades en tota la zona de l'exterior de l'edifici.

Però si a fora tot encara estava aixecat, no passava el mateix en l'interior de l'edifici, que era net quasi com una patena. No en va, fins ben tard hi havien fet feina el vespre anterior un grup de mares voluntàries i diferents professors per deixar-ho tot a punt.

Malgrat tot, ahir al matí tothom encara anava de capoll. De fet, a primera hora encara es desmuntava l'oficina que la direcció havia preparat a l'ajuntament i se'n traslladaven papers cap a l'institut. A més, encara no hi havia línia telefònica.

Tots aquests inconvenients no varen refredar un professorat que reconegué estar molt il.lusionat amb l'estrena del nou curs, amb alumnes nous i, sobretot, amb un institut novet de trinca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris