nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
12°

Una trentena de bombers protesten pel tancament del parc durant l'hivern

Devuit treballadors queden en el carrer i no cobraran l'atur

El cos de bombers del CIM ha protagonitzat una protesta contra el tancament dels parcs de Felanitx, Andratx i Santa Margalida durant els mesos d'hivern. Durant la jornada d'ahir un total de trenta bombers es mobilitzaren amb la intenció d'exigir que es tornin a obrir els parcs amb la finalitat d'oferir un servei més qualificat. El col·lectiu es concentrà davant la façana del parc de bombers de Felanitx portant una pancarta en la qual es podia llegir: «Tancament de parcs, això no és progrés».

Per la seva banda, els representants sindicals dels bombers afirmaren que «únicament romandran oberts a la Part Forana els parcs de Manacor, Llucmajor i Sóller i enguany, com a cas excepcional, també el d'Artà.

El representant de CCOO, Telesforo Galian, juntament amb Gabriel Ferrer i Guillem Ballester, del Sindicat de Treballadors de les Illes Balears (STIB), han explicat que «la clausura del parc de Felanitx, Santa Margalida i Andratx representa un notable increment de la sinistralitat. Nosaltres per arribar a molts de punts empram com a mínim de 20 a 25 minuts. A Palma, tan sols tarden set minuts».

Així mateix, els sindicalistes posaren de manifest que «la Part Forana restarà desprotegida en la mesura que només comptarem amb un bomber per cada 3.500 habitants, mentre que a la resta d'Europa, la mitjana normal sol ser un bomber per cada 1.000 habitants».

Els bombers seran repartits entre diferents parcs de Mallorca. No obstant això, 18 es quedaran al carrer sense tenir dret a cobrar l'atur ja que només han pogut treballar durant quatre mesos. La Part Forana només tindrà uns 108 bombers, mentre que Palma, tenint una població similar, disposarà d'una plantilla de 240 efectius, xifra molt superior.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris