algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

Antich inaugura el curs universitari prometent més recursos, beques i estudis

El rector Huguet diu que espera obrir l'exercici amb «grues» al campus

76220

No mancaren togues i birrets, la indumentària tradicional del professorat en aquests actes.

P. Bota.

La inauguració del curs universitari 1999-2000 es prodí ahir amb peticions per part del rector de la UIB, Llorenç Huguet: més inversions en investigació bàsica i aplicada; accessos que permetin un trànsit fluït i segur fins al campus, amb facilitats per al transport públic, mentre que no es construeixi la línia ferroviària que l'haurà d'unir amb Palma; converses amb la Conselleria d'Educació perquè al mes de març puguin ser planificats els dos estudis universitaris que encetaran un pla quinquennal d'ampliació de l'oferta; i... grues que aixequin el nou multialuari per als estudis de Dret i Econòmiques.

En el discurs inaugural i en presència del president Antich, el rector assenyalà que «el document programàtic del Govern de Progrés manifesta propòsits que coincideixen en gran mesura amb els nostres objectius». Minuts abans que començàs la cerimònia, Huguet havia dit esperar «un discurs de compromís» per part del president autonòmic; i després d'escoltar les paraules d'Antich, Huguet explicà que bona part de les seves reivindicacions havien quedat recollides en el discurs institucional.

Antich és el primer president de la Comunitat Autònoma format íntegrament a la UIB, atès que Jaume Matas estudià a València, i en qualitat d'exuniversitari (amb acudits sobre «l'antic alumne Antich»), el president asseverà que «millorar progressivament la UIB és un deure del Govern que presidesc», explicant que «sense el 'creixement del coneixement' perilla la cohesió social de les Illes Blears i no podríem afrontar els reptes del nou mil·lenni».

Antich defensà una modificació de la Llei orgànica de reforma universitària (LORU) per descentralitzar la Universitat espanyola: d'aquesta descentralització es podria derivar una equiparació salarial immediata dels professors i personal no docent de la UIB als funcionaris de la Comunitat Autònoma.

El president prometé suport institucional a la UIB; això no obstant, matisà que no admetria «la més mínima actuació que apunti a una intromissió, a un control» de la Universitat que ha de ser «lliure, moderna i dinàmica».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris