muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

Quatre indústries lleteres, denunciades davant el Tribunal de la Competència

Agama i tres formatgeries són acusades d'acordar una rebaixa del preu als ramaders

La Federació Agrícola Ramadera Balear (FARB) ha presentat una denúncia davant el Tribunal de Defensa de la Competència contra la central lletera Agama i les indústries formatgeres Can Montes, Grimalt i Campos.

Segons la FARB, «aquestes empreses, a partir del primer de setembre passat i de manera simultània, han aplicat uns nous preus de compra de llet als productors que, mitjançant l'articulació d'un valor base i de determinades variables, suposen a la pràctica una rebaixa d'unes 5 pessetes per litre».

Les societats denunciades representen la pràctica totalitat del mercat de comercialització i transformació de llet a Mallorca. La seva quota de mercat és pràcticament del 100 per cent, és a dir, uns 39 milions de quilograms anuals.

La FARB afirma en la denúncia que «el fet que la modificació de preus hagi estat pràcticament homogènia, i que hagi tingut com a resultat comú una significativa rebaixa en el preu que paguen aquestes empreses per la llet als ramaders, fa palès que ens trobam davant una de les pràctiques prohibides per la Llei de Defensa de la Competència».

Concretament, aquesta llei prohibeix, textualment, «tot acord, decisió o recomanació col·lectiva, pràctica concertada o conscientment paral·lela, que tengui com a objectiu o pugui produir l'efecte d'impedir, restringir o falsejar la competència en tot o en una part del mercat nacional. En particular, es prohibeix la fixació, de forma directa o indirecta, de preus o altres condicions comercials o de servei». Per aquestes actuacions, la llei assenyala unes sancions de fins a 150 milions de pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris