algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

El preu de l'aigua s'apuja un 37% i serà regulat per tarifes progressives

Les noves taxes tenen la finalitat de castigar el consum abusiu

Els veïns de Selva veuran incrementat el seu rebut de l'aigua com a mínim un 37% a partir d'ara, com a conseqüència de les noves tarifes aprovades per l'equip de govern popular al darrer ple, amb l'oposició del PSM i l'abstenció d'UM.

Des de feia 15 anys, els selvatgins abonaven al concessionari 45 pessetes per cada metre cúbic que consumien mentre que a partir d'ara n'hauran de pagar 62. Aquest preu serà vàlid per a aquells consums que no sobrepassin els 30 metres cúbics per trimestre. Quan es superi aquesta quantitat ja s'hauran de pagar 103 pessetes per metre cúbic.

Els preus es van incrementant així com puja el consum fins a les 450 pessetes per a aquells que emprin més de 100 metres cúbics per trimestre. Els establiments d'agroturisme i les indústries hauran de facturar l'aigua a un preu mitjà de 110 pessetes.

L'objectiu de les noves tarifes, així com va exposar el batle, Joan Rotger, és «fomentar l'estalvi d'aigua i castigar el consum abusiu que se'n faci. De tota manera, la majoria de domicilis tenen un consum mitjà inclòs al primer tram».

D'altra banda, Joan Rotger justificà la mesura amb l'al·legació que «era necessari actualitzar els preus ja que havien quedat desfasats amb relació a les despeses que tenia l'empresa concessionària del servei per a la qual s'ha de garantir una viabilitat econòmica».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris