lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El Govern dobla el nombre d'inspectors tributaris per cercar les borses de frau

La prioritat seran els no-residents que compren immobles, amarradors i antiguitats

69510

La compra d'amarradors és un dels mètodes per blanquejar doblers il·legals.

Operacions immobiliàries, amarradors als ports esportius de les Illes i peçes d'antiquari constitueixen les borses de frau més comunes utilitzades pels estrangers no-residents per blanquejar doblers opacs, pràctica que està en voga davant la imminent entrada en vigor de l'euro i que ha obligat les administracions a intensificar les actuacions de lliuta contra els defraudadors, no només estrangers sinó també illencs.

El Govern balear no escapa a aquesta tendència. El conseller d'Hisenda i Pressuposts, Joan Mesquida, s'ha fixat com a prioritat detectar aquestes borses i ja ha establert les mesures adients. Per començar, duplicarà la plantilla d'inspectors de tributs, que passarà de 6 a 12. A més, tot el personal adscrit a la Direcció General de Tributs rebrà cursos específics per desenvolupar aquestes tasques. També s'implantaran nous criteris de selecció de treballadors per tal d'exigir coneixements avançats de l'ambit tributari.

La col·laboració amb l'Agència Tributària és un altre dels eixos. Aquesta administració dependent del Govern central també ha incrementat de forma important el nombre d'efectius de la Dependència Regional d'Inspecció. Actualment disposa de 17 inspectors, 72 subinspectors, 29 agents tributaris i 17 funcionaris administratius i auxiliars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris