algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

Els conservadors illencs posaran avui accent propi al viatge al centre reformista

El tècnic Jaume Ribas, d'estricta confiança de Matas, es perfila com a secretari general

Més d'un milenar de compromisaris posaran avui accent balear (alguns baléà) al viatge al centre reformista que preconitza José Maria Aznar. Els conservadors illencs sotmetran els seus òrgans de direcció política a una profunda renovació com ordenà el dirigent estatal a les organitzacions regionals que passaren a l'oposició després del 13-J.

Matas vol gent de la seva més estricta confiança al seu costat. Tot apunta que el nou secretari general, i per tant número dos del PP, serà el «desconegut» matemàtic Jaume Ribas, que fins fa pocs mesos era el cap d'Innovació de la Conselleria d'Educació i Cultura, a les ordres de Manuel Ferrer Massanet.

Per la seva banda, el president del partit, Joan Verger, ha assumit el pas a la reserva activa per obrir la porta a Jaume Matas, expresident del Govern. Serà Verger qui encetarà el cónclave conservador del Poble Espanyol. Fonts del partit afirmen que el discurs de comiat del dirigent montuïrer serà d'allò més sucós.

De fet, Verger efectuà ahir declaracions a l'agència EFE on ja deixava intuir quina seria la seva postura. El president sortit opina que el PP-Balears ha de menester «un canvi de rumb important, una moguda seriosa i un canvi radical de postures» per afrontar el futur amb possibilitat de tornar al Govern balear.

Verger assegurà que escoltaria els dos candidats, Matas i Forcades, i desitja que el guanyador ho fos, com a mínim, per un 70% del vot. Segons Joan Verger, el futur del PP-Balears, no passa tan sols per un gir al centre "argument que troba massa «simple», sinó que exigeix un canvi «d'actituds i de compartiments personals i de grup».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris