muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El Govern estudia les vies legals per a la protecció íntegra dels Canons

El batle Santandreu es va reunir amb el conseller Antoni Ferrer

El Govern balear estudia les vies legals per protegir íntegrament la zona dels Canons. Així ho va expressar ahir el conseller d'Obres Públiques, Antoni Ferrer, qui es va entrevistar amb el batle d'Artà, Montserrat Santandreu (GIA), i el delegat d'Urbanisme, Josep Silva (PSOE).

Aquests explicaren que «hem demanat al conseller Ferrer quina és la posició del Govern respecte dels Canons i ens han contestat que la seva intenció és la de protegir la zona, però que en aquest moment els tècnics estan realitzant un informe perquè encara no és gaire clar de quina manera les Directrius d'ordenació del territori (DOT) afecten els Canons».

Segons Silva, «s'inclouen dues lectures: d'una banda, el pla parcial de les 6.000 places que estava aprovat però que després es va suspendre a canvi de rebaixar la urbanització a 2.000 places. Aquest és un compromís que adquirí el Consell de Mallorca; no obstant això, aquest darrer pla parcial encara no està aprovat i potser sigui aquesta la via més adient per poder protegir els Canons».

Tant el batle Santandreu com el regidor Silva sol·licitaren que el Govern tingués en compte totes les vies possibles, ja sigui incloure la zona dins la Llei d'espais naturals (LEN) o, en darrera instància, la possibilitat d'adquirir els terrenys per tal que no es dugui a terme la urbanització.

D'altra banda, els representants municipals varen sol·licitar la cessió de l'edifici de l'Estació. Aquesta petició fa més de sis anys que s'està reivindicant, però mai no s'arribà a un acord amb l'anterior Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris