muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El projecte del parc públic de Son Tugores rep el vistiplau municipal

Més de 34 milions faran possible la millora dels 12.000 metres de la finca

La creació d'un gran parc públic als jardins de Son Tugores serà a la fi una realitat, gràcies a l'ambiciós projecte de recuperació de tot l'espai que va ser aprovat per l'equip de govern (PSM-PP) a la darrera sessió plenària.

La proposta planteja la recuperació integral de les set marjades que constitueixen els 12.000 metres quadrats que un temps foren els jardins de la possessió. Així, a la part baixa s'habilitarà una zona pavimentada i una àrea de jocs infantils. A la tercera marjada es deixarà espai per a una petita zona esportiva encara sense definir.

L'aspecte més innovador el conforma un petit teatre a l'aire lliure amb capacitat per a un centenar d'espectadors que es construirà aprofitant els desnivells del terreny. Més amunt s'instal·larà una pèrgola gegant de ferro i fusta. El petit bosc que hi ha a la part més alta i que ara resta brut i descuidat es regenerarà i s'hi faran itineraris.

També s'ampliaran i consolidaran les rampes d'accés lateral entre les marjades així com el passeig que transita vora els darreres de les cases. Així mateix es recuperarà l'antiga xarxa hidràulica de rec que procedeix de la font de ses Artigues i es millorarà la zona de l'aljub perquè pugui ser visitada.

L'Ajuntament pretén emperò que el parc tengui una integració amb l'entorn urbà i per aquest motiu es preveu empedrar i tancar al trànsit la clastra que hi ha enfront de les cases. Així s'obrirà un aparcament per a més d'una vintena de vehicles.

Més de 34 milions de pessetes seran necessaris per sufragar l'obra, per la qual cosa l'Ajuntament ha recorregut a la col·laboració del Consell Insular, que pot arribar a subvencionar fins a un 65% del cost. Aquest pressupost pujarà ja que alguns dels detalls prevists al projecte com ara acabar la zona esportiva, l'hivernacle o la pèrgola es deixaran per a una segona fase.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris