nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

La recepció de l'Albufera s'ubicarà a la perifèria per protegir el cor del parc

La consellera Margalida Rosselló també informà que pensa aturar l'accés de cotxes

L'afluència massiva de visitants que durant els mesos d'estiu rep l'Albufera de Muro preocupa en gran mesura la Conselleria de Medi Ambient. Per això, ahir mateix, la consellera Margalida Rosselló i el director general de Biodiversitat, Pere Tomàs, manifestaren la intenció de treure la recepció cap a la perifèria del parc natural, per així mirar de protegir el cor de l'Albufera. També insistiren en la necessitat de restringir l'accés de visitants.

Tomàs explicà que la futura recepció se situarà en una de les cases particulars que hi ha cap a la perifèria del parc i que ara estudien comprar des de Medi Ambient. Així evitaran que els turistes i altres visitants arribin fins al cor de l'Albufera. Cal recordar que l'any passat el personal del parc comptabilitzà l'entrada de 68.000 visitants. En nombres reals, però, aquesta xifra sembla que puja a 135.000 visitants anuals.

D'entrada, Rosselló informà que pensen restringir l'accés de vehicles a l'interior del parc. L'accés de visitants també es restringirà, això serà després de conèixer la capacitat de càrrega del parc. Encara que, com informà la consellera, «el volum pot variar depenent de la temporada de l'any, fins i tot en època de nidificació s'ha tancat el parc». Allò que tenen clar, però, és que «ni corredors, ni ciclistes podran anar a entrenar-se per l'Albufera "com han estat fent aquest estiu" perquè no són activitats per fer dins un parc; hi ha altres zones urbanes o semiurbanes on poden realitzar aquest esport. Com tampoc no hi podran venir a passejar el ca».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris