muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

«Tecnoturística s'ha de recuperar, encara que se celebri sota envelats»

El president dels hotelers, Pere Canyelles, aposta per la continuïtat de la fira

El president de la Federació Hotelera de Mallorca, Pere Canyelles, declarà ahir a Diari de Balears que «el Govern de les Illes Balears hauria de fer un esforç per donar continuïtat a Tecnoturística. Era una fira important que tenia un volum considerable de negoci, per la qual cosa hauria de tornar, encara que es dugui a terme sota envelats».

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Comerç i Indústria, Pere Sampol, anuncià despús-ahir en compareixença parlamentària que Tecnoturística no es farà enguany per manca d'espai. No obstant això, Sampol informà que intentarà la recuperació de la fira per a l'any 2000, malgrat les dificultats per trobar-hi un emplaçament adient, fins i tot en el cas de triar l'opció dels envelats.

Canyelles es mostrà sorprès per la suspensió, encara que provisional, de Tecnoturística i lamentà que el Govern, l'anterior i el present, no hagin estat capaços de preveure la manca d'espai: «Tal vegada hi influí la celebració de les eleccions i uns i altres ho han deixat per al darrer moment».

Com es recordarà, la darrera edició de Tecnoturística tingué lloc l'any 1997 a la terminal A de Son Sant Joan, en quedar-se buida després de l'ampliació de l'aeroport. Actualment, la terminal és aprofitada per Aena (Aeroports Espanyols i Navegació Aèria) i el seu espai ja no és suficient per muntar Tecnoturística. En aquella edició, la fira ocupà uns 30.000 metres quadrats i tancà un volum de negoci de 3.000 milions de pessetes.

Per Canyelles, «Tecnoturística era una fira consolidada després d'anys de funcionament. Hi venia molta gent de fora i les empreses mallorquines tenien una bona oportunitat de tancar acords d'exportació. Aquest fet ens demostra, un pic més, que cal construir un recinte de fires i congressos. Hem de ser ambiciosos i trobar-hi una ubicació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris