algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Cort demanarà a Defensa que rebaixi l'altària dels quarters del Camp Redó

Els veïns de la Gerreria denunciaran l'Ajuntament per desviació de poder

El regidor del PP Rafel Vidal es va comprometre ahir en la sessió plenària municipal a renegociar el conveni amb el Ministeri de Defensa. Els regidors del grup municipal del PSM inclogueren una proposta en l'ordre del dia per tal que es modificassin les resolucions adoptades pel ple del 10 de juny de 1998. En aquest ple el Ministeri de Defensa es comprometé a cedir els seus edificis al baluard del Príncep a canvi de la reconversió urbanística dels quarters de Son Busquets i del d'Automòbils.

El PSM considera que el nivell d'edificabilitat és massa elevat, ja que permetria la instal·lació en aquests terrenys d'un total de 5.700 habitants. El regidor nacionalista Gabriel Barceló va dir que «el conveni no és bo per a la ciutat, ja que sols ens deixa un 22 per cent de l'espai lliure en el cas del quarter de Son Busquets i un 40 per cent de l'espai lliure al d'Automòbils. Així mateix, la construcció d'aquests immobles d'habitatges augmentaran una situació de trànsit molt complicada a la zona».

Els veïns del Camp Redó també varen ser presents en el ple i hi varen dir la seva tot qualificant el projecte de «nefast». «Apel·lam com a darrer recurs al sentit estètic de la corporació per tal que el projecte es modifiqui», digueren.

Però sens dubte qui va sorprendre va ser el regidor d'Urbanisme, Rafel Vidal, qui després d'explicar que la renegociació del conveni amb defensa seria «molt difícil», es comprometé a anar a Madrid per intentar rebaixar el volum d'edificabilitat aprovat per als terrenys del quarter de Son Busquets i el d'Automòbils.

Els veïns del Camp Redó no són els únics que varen intervenir per protestar en el ple de Cort. Els de la Gerreria expressaren a través d'il·lustratives pancartes el seu desacord amb l'equip de Govern municipal. La seva portaveu, Isabel Àlvarez, explicà que han posat una denúncia contra l'Ajuntament de Palma per desviació de poder i que estan disposats a recórrer davant dels tribunals europeus, «perquè els responsables del pla Urban vegin quina mena de socis s'han cercat a Palma».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris